2010. szeptember 4., szombat

Szavazás ajándékért!










Tegnap hörcsögöt kapott Hanna!!!





Kb. 5 éve egyfolytában és állandóan azért könyörög, hogy kisállata, ha lehet hörcsöge legyen. És tagnap úgy döntött a családi tanács, hogy Hanna hörcsögöt kaphat. Hugomék megajándékozták egy édes kis hörivel.

Elmondhatatlan boldogságot okozott a családnak az új kis
jövevény, persze Frida is végtelen boldog.




A család legszigorúbb és egyben férfi tagja, aki nincs oda annyira a rágcsálókért, mondta, hogy hát ha már így alakult, akkor vegyünk egy rendes kis otthont a "patkánykának". :):)

Úgyhogy már egy kisebb vagyont sikerült a picurra költeni, de most sárga műanyag palotában lakik, betörésbiztos kék rácsos kupolával. :D:D:D

A nevét viszont még nem sikerült eldönteni, ezért Hanna, mint mai modern gondolkodású "onlány", kitalálta, hogy tegyük ide fel a blogra a témát. Ezért most ötleteket, javaslatokat szeretnénk kérni hörcsög-név ügyben.





A szavazók, ötletelők között kisorsolok egy mobildíszt, hogy milyen fityegővel, azt majd a nyertes eldöntheti (a jelenlegi készletemből).




Jelenleg Höri vagy Csíkos néven említjük (apa Patkánykáján kívül :D:D:D ) a kis cukorfalatot.


Pár infó a természetéről:

-Nagyon élénk, nem félős, szelíd.
-A felé nyújtott kis sajtszeletből 2 mm-es pici félköröket tud kiharapni. :)
-A ketrecében lévő mókuskereket amint sötét lesz, elkezdi tekerni, és addig tekeri, míg ki nem veszem tőle... Szerintem reggelig taposná...
-Hanna szerint végtelen inteligens, tudományos egér, hiszen ahogy sötét lesz, elkezdi tekerni a kereket, vagyis tudja, hogy áramot lehetne fejleszteni vele... :D:D:D

-Nagyon kis akrobatikus jószág, a rácson függve a kis kezeivel (mint a bordásfalon) felmászik a kupola tetejébe, ahol lóg egy kicsit, majd elengedi, leesik. Ezt újra és újra ismétli... Láttuk már szaltózni is!
Próbáltam a gimnasztikai és akrobatikai gyakorlatokról fotót is készíteni, de olyan gyorsan mozog mászás közben, hogy nem lett olyan jó a kép.





A szept. 8. éjfélig ide kommentelők között fogom a mobilfityegőt kisorsolni.


Előre is köszönjük!





Szép napot Nektek!

13 megjegyzés:

Minna írta...

Annyit megtudhatok, h fiú vagy lány? *.*
Amúgy: Mazsi, Mogyi, Ubul, Pofi, Jenny, Mászka,Morphy {Mörfi} ha már tudományos hörcsög :D (nekem is voltak hörijeim...sok :D)

frihanna írta...

Nem tudjuk, hogy fiú vagy lány... Egy hörinél ez könnyen megállapítható? Uniszex nevet keresünk egyenlőre... :D:D:D
Amúgy akár fiú, akár lány, még bébi szerintem, mert az egész akkorka, mint egy gyufásdoboz. :)

sesame írta...

Jaj, dzsungáriai törpehörcsög! :)Nekem is volt ilyenem :) Tényleg nagyon intelligens kis jószág! Az enyém megtanulta kinyitni a ketrecét,és szépen kirándult egyet,ha ahhoz volt kedve. Aztán hajnalban magától visszamászott. Ő is tornázott a rácson,de 2-szer is felcsavarta valahogy rá a kis lábacskáját,úgyhogy figyeljetek rá! Az enyém csak aludt a mókuskerékben, de gy akváriumba való agyag micsodában viszont remekül elvolt,vagy ah épp nem ott szuszogott,akkor az egyik sarokba összetúrt kis fészkében :)Ha épp dühös volt rám, akkor direkt hangosan ivott,pedig tudott halkan is :)Zeppelinnek hívtam :)
A ti állatkátokra a névötletem a következő: Mósz :)

Minna írta...

Hát akkor amik olyanok, h nem lányos vagy fiús azokat tudom ajánlani :D
Amúgy könnyen megállapítható, és nem is fog nagyobbra nőni a kis drága :D

sesame írta...

Bizony, ici-pici fog maradni,nem nő nagyobbra :)

Csirli írta...

Szerintem legyen Edison! :)

Kreatív Cucu írta...

Szerintem legyen a neve SAJT :D
Vagy lehetne Jojo is, ha mindig fel-le mászik.

A miénket úgy hívják, hogy BORSÓ. Mert olyan pici, mint egy kicsi borsószem.

Susu írta...

Én a következőkre szavaznék: Morzsi, Pöcök, Rágcsa, Pöttöm. :)
Nem is volt egy édes kis törpehörcsögöm. Tényleg kell figyelni a mancsukra. Az enyémnek is beszorult az egyik mancsa, sajnos el is tört.

Monaline írta...

Szmötyi,Sajti,Generális....:)Nagyon édes,akármi is lesz a neve.:)

Unknown írta...

Nekem a Spuri tetszene. :)

agika írta...

Szia!

Nekem ezek a nevek ugranak be:Tutyi,Hörrencs,Tutu...vagy Maszat?

DoRcY írta...

Én mindenképpen Fahéj-nak nevezném a gyönyörű színe miatt! :)) Nekem is volt régen Hörim, tiszta fekete és Szilveszter volt a neve. Többet nem szeretnék tartani rossz emlékeim vannak... :((

A ti kis höritekhez nagyon sok boldogságot!! Olyan aranyos, ahogy mászik! :)

juditsd írta...

most neztem ujra a - szerintem egyik legkedvesebb magyar gyerekfilmet- a Baratom, Bonca-t. Nekem ez a kishorcsog olyan boncas....szoval en Bonca-nak hivnam!:)